Plnili jsme přání...

03.12.2015 12:30

V rámci II. chabařovického jarmarku jsme 28. listopadu 2015 plnili přání a takto to shrnul člen nadační komise Petr Bílek:

Kousek nebe po Chabařovicku. Sousedé prostřednictvím nadačního fondu Auxilium Vicinum pomohli i školačce na vozíku


Chabařovice na Ústecku v sobotu při Vánočním jarmarku prožily zhmotnění televizních pořadů Kousek nebe či V siedmom nebi, které pomáhají potřebným. A stejně jako na obrazovkách, i v Kulturním domě Zátiší tekly slzy. Letos založený nadační fond Auxilium Vicinum (Sousedská výpomoc) díky příspěvkům spoluobčanů obdaroval Vanesu Gryčovou, Janu Schwarzovou a mládež ze Sboru dobrovolných hasičů Chabařovice.
„Cílem projektu je pomoc potřebným sousedům, smyslem i spojit spoluobčany, abychom byli jako jeden celek a pořád se nerozdělovali na komunisty – nekomunisty, horní Chabařovice – dolní Chabařovice, náplavy – rodáky,“ uvedl jeden ze zakladatelů fondu Tomáš Rieger.
Dvanáctiletá školačka Vanesa Gryčová, který je kvůli nevyléčitelné spinální svalové atrofii upoutaná na vozík, dostala nový mobilní telefon. „Budu s ním hlavně fotit, to mě baví nejvíc,“ svěřila se. Důchodkyně Jana Schwarzová pečuje o dvě pravnučky, díky věnované permanentce si užije zasloužený relax v aquaparku. Výlet a vodní hrátky čekají i na malé hasiče.
Moderátorka slavnostního ceremoniálu Monika Beránková, která jako členka nadační komise pomáhala vybírat první tři obdarované, pak ještě za sebe věnovala další mobilní telefon handicapované, ale usměvavé Amálce. Nechyběly při tom slzy. „Není nic lepšího než vidět radost v dětských očích,“ řekla Beránková dojatě. „Věřím, že se myšlenka fondu rozšíří a nasdílí dál. A že se budeme všichni tolerovat.“
Nadační fond Auxilium Vicinum vznikl letos, na transparentním účtu se zatím sešlo zhruba 8 tisíc korun, od dárce přišel i mobilní telefon. „Rozjezd je trochu váhavý, ale to se dá pochopit, protože současná doba je spíš dobou nedůvěry než důvěry. Jsme rádi i za ten malý úspěch. A věřím, že předáním prvních darů to nekončí a že sousedé v Chabařovicích a Roudníkách budou dál sousedům pomáhat,“ přeje si Rieger.

Vyhledávání

 

Aktuální stav na našich účtech můžete vidět po kliknutí na tyto odkazy:

provozní účet
2900771803 / 2010

sbírkový účet
2700833598 / 2010

 

Upozorňujeme, že oba naše účty jsou transparentní. V případě, že na náš účet zašlete finanční dar, je nanejvýš pravděpodobné, že na transparentním účtu bude zveřejněno Vaše jméno nebo název Vaší firmy, případně jiný údaj, který Vaše banka předá jako "název protiúčtu" společně s dalšími informacemi o platbě (částka, symboly platby apod.).

V případě, že si nepřejete takové zveřejnění, kontaktujte nás, prosím, abychom dohodli jiný způsob předání finančních prostředků. Děkujeme.

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode